Welkom
Landgoed
Zorgboerderij
Stoeterij
Actueel
Arrangementen
Kinderactiviteiten
Over ons
Leden
Recensies
Stages/Vacatures
Contact
 
 

Vakantieprogramma's

Bruisende vakantie programma's elke kindervakanties 
Bruisende vakantie programma's elke kindervakanties
Elke kindervakantie organiseert de Peerdegaerdt een bruisend, actief en afwisselend programma. Paardencoaching, paardentaal, boerderijdagen, workshops met bijen, knutselen, koken en nog veel meer wisselen af om telkens wat nieuws aan te bieden. 

De afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. De doelstelling is de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt in de Hoeksche Waard te vergroten. Een van de kernactiviteiten die afgelopen jaren is ontwikkeld is de zorg- en activiteitenboerderij. Een medewerker vertelt enthousiast «als je op de Peerdegaerdt bent dan gebeurt er iets met je. Deze positieve energie willen wij benutten.»

De kracht van De Peerdegaerdt is dat we niet in hokjes denken, iedereen participeert naast elkaar bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt.» Er wordt vervolgt: «We merken dat steeds meer mensen het enthousiasme en het genot van de Peerdegaerdt (willen) ervaren. De afgelopen tijd krijgen we steeds vaker verzoeken van ouders die hun kinderen graag willen laten deelnemen aan extra buitenactiviteiten, naast de activiteiten die we al organiseren op De Peerdegaerdt. Kinderfeestjes, buitenlessen, schoolactiviteiten, het plukfestijn. Er is zoveel mogelijk! Alle vakanties organiseren we een vakantie programma, met de kerstvakantie niet uitgesloten!

Zo is er elke dag een fantastische workshop georganiseerd om zowel de deelnemende kinderen van onze zorgboerderij een gevarieerd programma aan te bieden, als kinderen uit de gehele omgeving.

Kinderen in het bijzonder
In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit.

Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden. Eén van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van ervaren professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen
Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autistisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden. José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Reacties (1)

 
Anoniem