Welkom
Landgoed
Zorgboerderij
Stoeterij
Actueel
Arrangementen
Kinderactiviteiten
Over ons
Leden
Recensies
Stages/Vacatures
Contact
 
 

Paaseieren zoeken 2e Paasdag

 
Ontstaan Paashaas
Het ontstaan van de Paashaas begint bij de godin Ostara die er elk jaar voor zorgt dat de lente begint. Lang, lang geleden was ze iets te laat en daardoor kwam de lente eigenlijk veel te laat op gang. Om haar fout enigszins goed te maken, besloot ze een jong vogeltje, dat bijna door de kou bezweken was, te redden. Maar helaas had de kou zijn werk al gedaan: het vogeltje kon niet meer vliegen. De godin veranderde de vogel daarop in een haas. Om haar te eren was de haas één keer in het jaar in staat om gekleurde eieren te leggen. Dit was tijdens Pasen.

Veel animo van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard
Zoals gezegd doet de Paashaas dit jaar dus ook De Peerdegaerdt aan. José van de Graaf vertelt enthousiast: “tijdens de kerstwandeling vroegen diverse deelnemers of De Peerdegaerdt ook een Paasprogramma heeft, omdat het hun heerlijk lijkt om met de Pasen buiten door te brengen. Hierbij denkt men met nostalgische gevoelens terug aan eieren zoeken en laat onze ganzen daar nu toevallig een actieve rol in kunnen spelen. Dubbel zo leuk is dat de legkippen die we vorig jaar geadopteerd hebben via “Red een legkip” er nu prachtig bij lopen, tevreden rondscharrelen en dagelijks eitjes leggen. Daarnaast geeft Pasen het begin van de lente aan die iedereen met een lach toejuicht. De natuur wordt uitbundig, bomen lopen uit en staan in de bloesem, jonge dieren worden geboren. Perfect om hier een fantastisch programma aan vast te koppelen!” 

Versnaperingen
Deelnemers aan het Peerdegaerdts Paasfestijn kunnen rekenen op heerlijke biologische koffie, thee of het Peerdegaerdts dubbelsapje met een verse plak cake. Alles biologisch en onbespoten. 
 
Programma en kosten
De kosten voor deelname aan het Peerdegaerdts Paasfestijn bedragen 3,50 per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers een plattegrond met uitleg van het paasprogramma, toegang tot Landgoed de Peerdegaerdt en koffie, thee of onbespoten dubbelsap uit de aanwezige boomgaard. Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Daarnaast zijn er op het landgoed diverse andere activiteiten zoals het verven van eieren en veren, maar ook het bewerken van glas. Natuurlijk kunnen ondertussen de aanwezige dieren, zoals de rondlopende kippen, schapen, eenden, geiten, pauwen en geiten uitgebreid bewonderd worden en vinden de varkens Ginger en Knorretje extra aandacht ook altijd erg leuk. Landgoed de Peerdegaerdt is gelegen aan Kruisdijk 4b in Strijen. Opgeven vooraf is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via beleef@depeerdegaerdt.nl . Meer informatie kunt u vinden via www.peerdegaerdt.nl en https://www.facebook.com/ peerdegaerdt .

Reacties