Welkom
Landgoed
Zorgboerderij
Stoeterij
Actueel
Arrangementen
Kinderactiviteiten
Over ons
Leden
Recensies
Stages/Vacatures
Contact
 
 

Evenementen en clinics

 
Stoeterij De Peerdegaerdt organiseert regelmatig evenementen, clinics en lesdagen.

Meer informatie over de evenementen, clinics en lesdagen staat in onze kalender en op onze Facebookpagina.

Zo hebben we al meerdere jaren achter elkaar de Peerdedag georganiseerd met een ruim aanbod aan activiteiten en mogelijkheden waaraan deelgenomen kan worden. 

Zo wordt er regelmatig privéles gegeven van Karel Bauer en van Paulette Zorn:

Karel Bauer HorseSense geeft begeleiding op locatie ter verbetering van de communicatie tussen mens en paard.
Dit kan zowel op de grond als onder het zadel.

Hierbij kun je denken aan:
  • Western ,dressuur,recreatie
  • Grondwerk
  • Loswerken
  • Trailerladen.


Paulette Zorn: "Ik train zowel western- als dressuurruiters. In mijn trainingen breng ik denken, voelen en handelen met elkaar in verbinding. Ik sta stil bij vragen als: waarom doe jij wat je doet, waarom doet je paard wat hij doet? Weet je wat je doel is? Waar ben je mee bezig? Hoe ga je te werk? Wat zijn de voor- en nadelen van de systemen die je gebruikt en de keuzes die je maakt?
In mijn trainingen staat het werken aan jezelf en het bewustwordingsproces centraal. Ik richt me vooral op “paardrijden met gevoel” en “de communicatie tussen paard en ruiter”. Bij het werken met paard en ruiter is het “samen bewegen” een belangrijk uitgangspunt. Vaak maakt de ruiter een andere beweging dan hij beoogt, waardoor het paard de vraag/opdracht "niet goed" uitvoert. Ik begeleid de ruiter door samen zijn eigen bewegingssysteem en die van het paard te onderzoeken. Als de ruiter daar zicht op heeft gekregen, begeleid ik hem bij het volgen van de bewegingen van het paard, waardoor het “samen bewegen” ook een “samen-werken” wordt. En dat zie je terug in de prestaties van ruiter en paard!"