Welkom
Landgoed
Zorgboerderij
Stoeterij
Actueel
Arrangementen
Kinderactiviteiten
Over ons
Leden
Recensies
Stages/Vacatures
Contact
 
 

Coachingstrajecten Animal Assisted Activities

Steun van dieren 
Steun van dieren
Aanbod coaching met onze varkens
Wij bieden deze unieke vorm van coaching met behulp van onze Kune Kune-varkens aan voor kinderen, jongeren en volwassenen met diverse hulpvragen. Nergens in Nederland wordt dit nog aangeboden, het is exclusief voor de Peerdegaerdt. Het wordt onder anderen ingezet voor het verbeteren van zelfvertrouwen, sterker worden na een burn-out, stressreductie, werkgerelateerde problemen, verminderen van impulsiviteit, oplossingen voor problemen leren bedenken (copingsvaardigheden ontwikkelen en verbeteren) het weer kunnen voelen en ervaren van pure blijheid, rust en een geluksgevoel. Indien nodig worden evidence based interventies vanuit de geestelijke gezondheidszorg ingezet om een nog succesvoller effect te kunnen bereiken en daadwerkelijk tot structurele veranderingen te komen. Door volledige aandacht voor jou en jouw behoeften kan daadwerkelijk verandering plaatsvinden. Duidelijke persoonlijke ontwikkeling vindt plaats, waar je je hele leven baat bij hebt en blijvend effect van zal merken.

Wij bieden coaching op maat. Na een intakegesprek wordt samen beoordeeld wat passend is voor jouw coachingstraject en hoeveel sessies ongeveer nodig zijn. Waar mogelijk bij o.a. burn-out wordt bekeken of de werkgever (een deel) van de kosten wil betalen.

Aanbieding
Gezien het groot aantal enthousiaste bezoekers aan onze 'Animal assisted activities' themadag afgelopen dinsdag, mogen wij de volgende actie promoten.

IN DE MAANDEN MEI EN JUNI
3x een (gezins)sessies van elk één uur voor 3x €85,- i.p.v . 3x €97,-
Hiervoor bieden wij sessies met onze mooie Friese paarden en met de beroemde varkens Ginger en Knor. Dit is in te delen naar eigen wens natuurlijk! Bijvoorbeeld: 2x paardencoaching en 1x varkenscoaching+mindfulness :)

Ben je nu ontzettend enthousiast geworden? Meld je dan aan via actief@depeerdegaerdt.nlDe wetenschap
De wetenschappelijke basis van het effect van dieren op mensen wordt op dit moment vooral gevonden in het verminderen van het stresshormoon Cortisol en toename van het knuffelhormoon Oxytocine na de interventie met het dier. Het knuffelen, aaien en aanraken van een dier geeft mensen een gevoel van zekerheid, vriendschap, intimiteit en samenhang. Dieren dragen bij aan de psychische en fysische gezondheid van de mens. Die gevoelens zijn ook wetenschappelijk aangetoond, het aaien van een dier heeft een gunstig effect op de bloeddruk en hartslag. Daarnaast verhoogt knuffelen en aaien de aanmaak van endorfine, het bekende stofje dat een gevoel van genieten en plezier geeft. Je wordt er gewoon blij van!

Wanneer een dier wordt ingezet bij therapie of coaching is het effect verbluffend: mensen reageren beter op medicijnen, hebben minder slaap- of rustgevende medicatie nodig, verbeteren hun motorische en geestelijke capaciteiten, voelen zich minder gestresst, somber en eenzaam. Kinderen en volwassenen met autisme hebben een lager niveau Oxytocine wat invloed heeft op relaties, sociale interventies en vertrouwen (Sández 2014) en daardoor waarschijnlijk meer moeite met het vormen van relaties en sociale interacties. Ook reageren ze heftiger op hogere hormoonlevels van het stresshormoon Cortisol (Walker&Lupien 2010).

Serpell (2000) geeft aan dat in contact met dieren, factoren zoals psychische, fysiologische en sociale factoren met elkaar verbonden worden en zorgt voor plezierige afleiding. Hierdoor brengen dieren mensen meteen in een toestand van ontspanning. Al deze wetenschappelijk aangetoonde effecten zorgen ervoor dat dieren steeds meer terrein winnen voor therapeutische doeleinden. Daar komt bij dat dieren sociale ondersteuning bieden. Dit werkt stress verminderend, dus werken zij als een buffer tegen negatieve spanningen!

PDF document
PDF document 262,88 KB
27 mei 2018 07:26
PDF document
PDF document 3,45 MB
27 mei 2018 07:26

Trefwoorden

Reacties