Welkom
Landgoed
Zorgboerderij
Stoeterij
Actueel
Arrangementen
Kinderactiviteiten
Over ons
Leden
Recensies
Stages/Vacatures
Contact

Uitgelicht


 
 

 
 

Voorjaarsprogramma voor de jeugd tijdens de krokusvakantie

 
Afwisselend programma met uiteenlopende workshops en seizoensdagen
Strijen, 22 februari 2017 – De voorjaarsvakantie is in aantocht, reden voor De Peerdegaerdt om een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten voor kinderen aan te bieden. Het centrale thema is vanzelfsprekend het voorjaar. Afwisselende workshops zorgen voor een gevarieerd programma. Dit in nauwe samenwerking met de natuur en onder het genot van de eerste lentestralen.

In het voorjaar wordt het weer zachter, zijn er steeds meer vogels en bloemen te vinden en komt de nieuwe bloesem weer op. Perfect om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Volgens Anneke Goud, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vormt De Peerdegaerdt hiervoor een mooie locatie. Anneke vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd en met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma opgesteld. We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en gebruik te maken van alles wat de natuur te bieden heeft.”

Programma
Kinderen kunnen tijdens de voorjaarsvakantie elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Deze vakantie nemen kids van Kivido, een kinderdagverblijf uit de Hoeksche Waard, ook deel aan de dinsdag en de donderdag die daarvoor speciaal voor hun is ingedeeld. De andere dagen zijn ook toegankelijk voor kinderen van buitenaf die het leuk vinden om mee te doen aan een van de workshops. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops. De vakantie activiteiten starten op maandag 27 februari met een intrigerende workshop van Yvonne, die gaat kaarsen maken en haken. Op dinsdag verzorgt Flip Wols, een echte Hoeksche imker een workshop over bijen voor Kivido voor ruim 30 deelnemers! Woensdag is er de mogelijkheid om volop van muziek te genieten tijdens een muziekworkshop van Maarten Pors, vooral gericht op body percussie. Donderdag zal Kivido deelnemen aan de workshop hout bewerken van Anneke Goud, met ruim 60 deelnemers! Vrijdag wordt deze enerverende vakantieweek afgesloten met de leerzame workshop Paardentaal gegeven door Sandra van den Heuvel.


Meedoen en aanmelden
Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via beleef@depeerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 078 369 0505. Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. Vantevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per dag beschikbaar is.

De kosten om deel te nemen bedragen 15 euro per kind, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen is aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op facebook


Kinderen in het bijzonder
Het gevarieerde vakantieprogramma van De Peerdegaerdt is ook opengesteld voor kinderen en jongvolwassenen die wekelijks bij De Peerdegaerdt komen voor activiteitenbegeleiding. In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit. Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden.

José van de Graaf, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen
Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Trefwoorden

Reacties